Thursday, 2 January 2020

Tplanner 2020 by Teme Abdullah

Salam n hyeee ~~~

So hari ni aku nak tunjuk planner yang akan aku guna untuk tahun 2020 iaitu Tplanner by Teme Abdullah. Penulis ni amat famous bagi sesiapa yang mengikuti seri jalanan yang ditulis oleh beliau. Tplanner in edisi yang kedua. Edisi pertama pada tahun 2019.


So kanan ialah planner 2020 dan kiri ialah 2019. 

Cantik bukan? Setiap bintang menandakan edisi dan tahun. Tahun 2019 merupakan edisi pertama planner ini jadi ada 1 bintang. Untuk tahun 2020 ada 2 bintang utk edisi kedua. 

Apa yang menarik mengenai planner ini ialah setiap pemilik akan memilik no owmership yang hanya limited untuk beberapa bilangan sahaja.


So tu no aku out of 22222 org aku no 10317 ❤️

Siri planner ini banyak yang menarik yang mengandungi beberapa guidelines untuk penggunanya. 


Guideline 1 boxed of cube mengenai mengenai umur kita. Berapa lama masa kita ada before 60?kenapa 60?sebab mostly umur umat nabi muhammad ialah 60.



Guideline 2 mengenai ' Me in 10 years'. So utk next 10 thun kita boleh plan nak buat apa dan kalau dipanjangkan umur boleh tengok balik. 



Guideline 3 ialah 2020 goals. So apa goals untuk 2020? Memiliki kereta terbang? Heks



Guideline 4 ialah mood tracker.. So setiap hari boleh tulis samaada kita stressed, annoyed, happy, fine, sad or bored dengan warnakan kotak. Amat menarik. 



Guideline 5 ialah financial tracker. So in and out money lebih terperinci. Dari sini bolehla tahu berapa banyak korang makan kedai hipster dalam masa setahun. Hahaha. Tak lupa donation and etc. 




So untuk catatan harian, mingguan dan bulanan ada disediakan jugakk. Psssstt edisi ini dah tak dijual tau. Preorder setiap bulan 11 tapi biasa cepat sold out.. First day pre order better beli terus. Hahaah

Untuk lebih lanjut boleh tengok video TPLANNER BY TEME ABDULLAH <--klik je








7 comments:

  1. menarik, kalau macam akak beli planner awal-awal je lah yang di tulisnya lepas tu sunyi, akak bukan jenis suka menulis kt planner... takat kat blog rajin jugak la hehehe

    ReplyDelete
  2. Mrs. A pun beli jugak owner no 05787 eh!

    ReplyDelete
  3. Waalaikumussalam. Subahanallah cantiknya planner 😍

    ReplyDelete
  4. cantik.. Sha beli yang 2019 je.. yang 2020 ini tak beli..

    ReplyDelete
  5. Tak pernah beli. Selalu lupa je time dia. T^T

    ReplyDelete
  6. Cantiknya planner. unik design dia. Tapi dah sold out kan. Terlajak laris

    ReplyDelete

hye!

Thank you for your feedback :)

Jan Giveaway + BW by lieyzanordin

Salam n hye semuaa~~ (PEMENANG GA AKAN DIUMUKAN PADA 7HB MELALUI POST DI BLOG) So ni kali pertama aku buat contest. Harap ada sambutan...