Sunday, 12 January 2020

Taman Tasik Sri Rampai

Salam n hye~~~

Taman tasik sri rampai ni under construction lama juga dan opening dia lebih kurang sama dengan Taman Tasik Titiwangsa.

Walaupun tak seluas Taman Tasik Titiwangsa tapi cukuplah untuk penduduk disitu jogging dan beriadah. Dia hanya semata2 tasik sahaja tak ada permainan lain untuk kanak-kanak. Malam gelap la sikit sebab tak ada lampu.





Cuma satu jelah masalahnya. SAMPAH. Kenapa ye suka buang sampah merata? Sedangkan tong sampah banyak je kosong. Kenapa nak buang jugak dalam tasik dan kawasan lalu lalang tu?

6 comments:

  1. Tulah mengapalah susah nak buang dalam tong sampah.

    ReplyDelete
  2. mana2 tmpat rekreasi mesti ada masalah sampah kan?huhu

    ReplyDelete
  3. dah lama tak ke sini.... biasalah tu dik, ramai manusia yang takde kesedaran sivik sedangkan tong sampah dah disediakan, kalau takde tong sampah pun simpan la dalam beg, dalam poket ke buang bila jumpa tong sampah...

    ReplyDelete
  4. itulah masalah utama orang di negara kita ni. SAMPAH merata.huhu

    ReplyDelete
  5. sayang nya kan, masalah sampah yg paling utama nya T_T

    ReplyDelete
  6. sedih betul mentaliti masyarakat kita..
    bilala nak majuuu asyik buang sampah.. tempat cantik pun x reti jaga..

    ReplyDelete

hye!

Thank you for your feedback :)

Jan Giveaway + BW by lieyzanordin

Salam n hye semuaa~~ (PEMENANG GA AKAN DIUMUKAN PADA 7HB MELALUI POST DI BLOG) So ni kali pertama aku buat contest. Harap ada sambutan...