Thursday, 2 January 2020

Review movie | Spies in Disguise

Salam n hye..

So tadi aku tengok cite ni. Aku rate dia 10/10 sebab berjaya buat aku gelak n happy. Jalan cerita tak cliche. In short memang perfect.


(tgv ada buat promo tiket RM10 till end of this year iaiatu 12/2020 kalau guna e wallet touch and go and korang dapat rm5 cashback)


So dia mengisahkan seorang spy(Lance Sterling) yang super spy yang dikagumila yang bergerak secara solo tanpa bantuan dari team dia tapi lastly dia berjaya buang ego dia dan menerima idea(weird ideas) dari seorang scientist yang semua orang pinggirkan sebab weird iaitu Walter.

Setiap ciptaan Walter ni tidak akan memberi kesan teruk(kematian, kecederaan) pun. In fact dia kata ' manusia untuk di selamat kan'. Lance pula lain prinsip yang dipegang. Selain dia suka gerak solo (ego tinggi), dia akan bunuh atau cederakan orang utk selamatkan keadaan. So dapatla tahu perbezaanya kan?

So tak nak bagi spoiler. Better tengok sendiri ok? Hahahha

Part Lance bertukar jadi pigeon tu tak boleh blah.. I was thinking like macam tu binatang tengok kita? Hahahaha

And lastly of course dorang berjaya selesaikan misi. Indeed Walter dinaikan pangkat sebab 'weird' dia berjaya menyelamatkan banyak nyawa.

So ni rating aku bagi

Jalan cerita :9/10
Funny? : yesssss absolutely 10/10
Patut tengok ke tak? : Yes.. Go watch that movie pasti korang akan riang gembira. Hahahaha


Adiosssss..

No comments:

Post a comment

hye!

Thank you for your feedback :)

Jan Giveaway + BW by lieyzanordin

Salam n hye semuaa~~ (PEMENANG GA AKAN DIUMUKAN PADA 7HB MELALUI POST DI BLOG) So ni kali pertama aku buat contest. Harap ada sambutan...