Thursday, 9 January 2020

Making simple things complicated

Salam n hyeee~~~

Hari off day ni tak tahu nak buat apa. So marilah kita menyukarkan kerja mudah dengan merumitkan keadaan. Hahahah

Ye biasalah perempuan ni complicated. Benda simple nak rumitkan tapi tula salah satu cara nak habiskan masa.

So layanlah benda bodoh aku buat hari ni. Hahaha



Boleh klik SINI untuk tengok video tu. Hahaha

So antara kebaikan buat oren ialah :

1. Bantu sistem pencernaan kita (digestive system)
2. Kaya dengan Vitamin C
3. Bagus untuk kulit

Harga pun tak mahal berbanding pil pil vitamin c yang overdose/daily consume tu. So better ambik buah-buahan2 untuk diet harian kita ye sebab badan kita perlukan 75mg untuk perempuan dan 90mg untuk lelaki. Kebanyakan pill yang dijual mengandungi lebih 500mg.

Vitamin c yang terlebih di makan tu akan dibuang melalui urine. So amatlah membazir untuk consume lebih dari diet kita. Amboih mahal kencing korang ea 🤔🤔.


6 comments:

  1. Haha malas nak kopek kulit oren.
    OK info berguna. Jangan ambil vitamin C banyak-banyak.

    ReplyDelete
  2. Yes kak memang suka makan vita-c, mudah ja trlan dengan air. Hehe 😁

    ReplyDelete
  3. Buah oren klu terkena masam habis lah.. kalu dpt manis mmg laju habis.. hihihi.. vit c ni penting utk bdn..

    ReplyDelete
  4. makan buah yang fresh lagi best kan...

    ReplyDelete
  5. saya suka makan oren...

    kalau boleh hari-hari..

    kalau belum mampu...

    setahun sekali pun alhamdullilah

    ReplyDelete

hye!

Thank you for your feedback :)

Jan Giveaway + BW by lieyzanordin

Salam n hye semuaa~~ (PEMENANG GA AKAN DIUMUKAN PADA 7HB MELALUI POST DI BLOG) So ni kali pertama aku buat contest. Harap ada sambutan...